Spring til indhold

Om moems

Café & velvære i Hedehusene

Café moems åbnede i 2018, og ligger på Hedehusene station i den røde murstensbygning, der tidligere har huset posthus og DSB-kiosk. Hos Café moems byder vi på super god kvalitets kaffe og lette anretninger, man kan tage med videre i farten – eller nyde i caféen. Vi har valgt at fokusere på kvalitet, nøje udvalgt sortiment og når der er tid, en lille sludder.

Historien bag – Fra stress til en ny begyndelse
Bag Café moems står Lisbeth Holm Benattia fra Fløng, der hørte udtrykket ”moems” fra sin søns ven, hvis mormor brugte udtrykket ‘møms’ for noget, der bare var lækkert.

Idéen til at åbne Café moems kom under en lang periode med stress og jag på arbejdet, hvor jeg gjorde op med mig selv, at livet var for kort til at komme træt hjem fra arbejde hver dag.

Derfor gjorde jeg op med mig selv, at jeg havde lyst til at bruge min tid på noget der gav mig god energi og medvirkede til at gøre andre glade.

En café i hjertet af Hedehusene
For at få styr på styr på min stressede hverdag gik jeg tit lange ture og kom ofte forbi den tomme stationsbygning i Hedehusene. Jeg var tit kaffe tørstig og synes at det var lidt vildt at man var nødt til at køre til Roskilde for at få en god latte to go.

– Jeg ringede til DSB, som ejer bygningen, for at høre, hvad det kostede at leje bygningen.

Ideen om et behandler-fællesskab kom på banen. Jeg søgte om tilladelse i kommunen til at bruge bygningen til café i stueetagen og til behandlerhotel på første etage, og så var det bare i gang med at sætte de hele i stand.

– Jeg har fået lavet en stribe behandlerlokaler ovenpå, sådan at forskellige typer behandlere kan leje sig ind og udføre behandlinger her. De bestemmer selv, om de vil leje sig ind på månedsbasis eller i kortere tid efter behov.